Datorită prețurilor tot mai mari, romănii fie vor cumpăra mai puțină carne de pui, fie chiar deloc Acest tip de carne a înregistrat o explozie a prețurilor, scumpirile resimțindu-se direct în bugetul românilor. O clientă declară: „Era carnea mea preferată și accesibilă. Voi cumpăra mai puțină. Voi mânca o dată pe săptămână carne de pui”. Un alt client susține: „Toate s-au scumpit. Ori mai puțin, ori te limitezi la cât poți.”
Alți consumatori vor renunța la carne, pe perioada verii, consumând mai mult zarzavaturi, pe perioadă verii. Producătorii consideră că sunt mai mulți factori care au influențat prețurile: cheltuielile fermierilor, gripa aviară, dar și prețul scăzut al cărnii de pui în România, comparativ cu cel din Uniunea Europeană. Directorul general al unei companii de producție carne de pui, Dénes Laczkó: „Pe de o parte, vorbim despre factori interni, adică structura de cheluieli ale fermierilor.”
„Creșterea e semnificativă în consum, an de an, iar pe partea de ofertă sunt destul de mult probleme, în special epidemiologice. Următoarea categorie este cheltuiala de resurse umane. În 1 ianuare s-au eliminat facilitățile fiscale în agricultură și industria alimentară, iar acest lucru a avut un efect imediat.Specialiștii se așteaptă la creșteri de prețuri, în viitor, la toate tipurile de carne, nu doar la cea de pui.