Dana Barcan
Editor
joi, 6 iunie 2024
legea anti-risipa ne scuteste de cheltuieli
Aplicaţiile care salvează mâncarea sunt o variantă mai ieftină şi la îndemână pentru mulți români. Şi unele hoteluri s-au alăturat iniţiativei de a reduce risipa, iar micul dejun se vinde și la o treime din preţ. La sfârşitul programului, la un hotel din capitală, clienţii care rezervă în aplicaţie un fel de mâncare gen mic dejun plătesc 30 de lei în loc de 100. Aplicaţiile anti-risipă sunt foarte populare în afară, putând fi o variantă şi pentru un citybreak mai ieftin.
FOTO: Click
Un manager de hotel din București declară: "Este deopotrivă un câştig atât pentru hotel, cât şi pentru bucureşteni. Avem alte câteva pieţe în Europa unde sunt deja câţiva ani, deci este o practică bună cu care am venit aici în România". În acest fel procedează și alte localuri. De exemplu, la un restaurant cu ciorbe, cine comandă după ora 20:00 mănâncă şi cu 9 lei. "Avem o medie de 100 de comenzi pe restaurant.
Vânzările au crescut în fiecare seară, ceea ce este foarte bine, putem să observăm că tendinţa românilor să fie sustenabili este pe piaţă", susține Alex Mantello, marketing manager la un restaurant. Numărul de utilizatori s-a dublat la aplicaţiile care salvează mâncarea. Unele hipermaketuri vând, la final de activitate, pui rotisat la jumătate de preţ. "Consumatorul face comandă prin aplicaţia noastră şi se duce în locul respectiv, pentru un pachet cu alimente la un preţ redus între 50 și 80%.
În România suntem în Bucureşti, Cluj şi Braşov, dar ne vom extinde în toată ţara foarte curând", a declarat Gregoire Vigroux, CEO aplicaţie. "În numai două luni de la lansarea pe piaţa din România, am ajuns la peste 120 de parteneri în Bucureşti", spune Alexandru Ţurcanu, country manager aplicaţie. Motivul pentru care mulţi evită să cumpere mâncare aproape de termenul de expirare este percepția greșită, conform specialiștilor.
"Dacă ne uităm la scumpirile din ultima perioadă, cu siguranţă o deschidere mai mare către mâncarea accelerată sau a cere la pachet mâncarea la restaurant ar putea să ne salveze", explică Elena Filip, specialist retail. Legea anti-risipă obligă restaurantele, cafenelele şi magazinele să reducă preţurile alimentelor care urmează să expire, să fie donate unor asociaţii umanitare sau să le transformece în compost. Anual peste 2,5 milioane de tone de mâncare, adică trei sferturi din ce cumpărăm ajunge la gunoi.
Un manager de hotel din București declară: "Este deopotrivă un câştig atât pentru hotel, cât şi pentru bucureşteni. Avem alte câteva pieţe în Europa unde sunt deja câţiva ani, deci este o practică bună cu care am venit aici în România". În acest fel procedează și alte localuri. De exemplu, la un restaurant cu ciorbe, cine comandă după ora 20:00 mănâncă şi cu 9 lei. "Avem o medie de 100 de comenzi pe restaurant.
Vânzările au crescut în fiecare seară, ceea ce este foarte bine, putem să observăm că tendinţa românilor să fie sustenabili este pe piaţă", susține Alex Mantello, marketing manager la un restaurant. Numărul de utilizatori s-a dublat la aplicaţiile care salvează mâncarea. Unele hipermaketuri vând, la final de activitate, pui rotisat la jumătate de preţ. "Consumatorul face comandă prin aplicaţia noastră şi se duce în locul respectiv, pentru un pachet cu alimente la un preţ redus între 50 și 80%.
În România suntem în Bucureşti, Cluj şi Braşov, dar ne vom extinde în toată ţara foarte curând", a declarat Gregoire Vigroux, CEO aplicaţie. "În numai două luni de la lansarea pe piaţa din România, am ajuns la peste 120 de parteneri în Bucureşti", spune Alexandru Ţurcanu, country manager aplicaţie. Motivul pentru care mulţi evită să cumpere mâncare aproape de termenul de expirare este percepția greșită, conform specialiștilor.
"Dacă ne uităm la scumpirile din ultima perioadă, cu siguranţă o deschidere mai mare către mâncarea accelerată sau a cere la pachet mâncarea la restaurant ar putea să ne salveze", explică Elena Filip, specialist retail. Legea anti-risipă obligă restaurantele, cafenelele şi magazinele să reducă preţurile alimentelor care urmează să expire, să fie donate unor asociaţii umanitare sau să le transformece în compost. Anual peste 2,5 milioane de tone de mâncare, adică trei sferturi din ce cumpărăm ajunge la gunoi.
Un manager de hotel din București declară: "Este deopotrivă un câştig atât pentru hotel, cât şi pentru bucureşteni. Avem alte câteva pieţe în Europa unde sunt deja câţiva ani, deci este o practică bună cu care am venit aici în România". În acest fel procedează și alte localuri. De exemplu, la un restaurant cu ciorbe, cine comandă după ora 20:00 mănâncă şi cu 9 lei. "Avem o medie de 100 de comenzi pe restaurant.
Vânzările au crescut în fiecare seară, ceea ce este foarte bine, putem să observăm că tendinţa românilor să fie sustenabili este pe piaţă", susține Alex Mantello, marketing manager la un restaurant. Numărul de utilizatori s-a dublat la aplicaţiile care salvează mâncarea. Unele hipermaketuri vând, la final de activitate, pui rotisat la jumătate de preţ. "Consumatorul face comandă prin aplicaţia noastră şi se duce în locul respectiv, pentru un pachet cu alimente la un preţ redus între 50 și 80%.
În România suntem în Bucureşti, Cluj şi Braşov, dar ne vom extinde în toată ţara foarte curând", a declarat Gregoire Vigroux, CEO aplicaţie. "În numai două luni de la lansarea pe piaţa din România, am ajuns la peste 120 de parteneri în Bucureşti", spune Alexandru Ţurcanu, country manager aplicaţie. Motivul pentru care mulţi evită să cumpere mâncare aproape de termenul de expirare este percepția greșită, conform specialiștilor.
"Dacă ne uităm la scumpirile din ultima perioadă, cu siguranţă o deschidere mai mare către mâncarea accelerată sau a cere la pachet mâncarea la restaurant ar putea să ne salveze", explică Elena Filip, specialist retail. Legea anti-risipă obligă restaurantele, cafenelele şi magazinele să reducă preţurile alimentelor care urmează să expire, să fie donate unor asociaţii umanitare sau să le transformece în compost. Anual peste 2,5 milioane de tone de mâncare, adică trei sferturi din ce cumpărăm ajunge la gunoi.
Share this post
anti-risipă
alimente
expirare
reducere