Dana Barcan
Editor
luni, 22 ianuarie 2024
mancarea exotica a detronat produsele traditionale romanesti
Afacerile cu preparate exotice au explodat în România. Comenzile s-au dublat de la un an la altul: preţul porneşte de la 40 de le. Tot mai mulţi români vor să mănânce cât mai exotic şi deja sunt tot mai multe feluri tradiţionale, din diferite colțuri ale lumii, pe care le putem încerca aici în România. Acestea sunt preparate de bucătari care s-au îndrăgostit de România.
FOTO: Best in Winnypeg
Preparatul hawaiian tradițional cu bază de orez, conopidă sau quinoa, poke bowl, peste care se adaugă vită, peşte sau pui şi-a făcut loc pe mesele de la noi, comenzile dublandu-se de la an la an. Cele mai căutate boluri sunt cele cu somon şi ton, dar lumea caută şi partea de ton afumat şi creveţi. După sărbători mulți vor o mâncare sănătoasă şi caută o alternativă rapidă, când au o pauză.
Mâncărurile portugheze sunt tot mai apreciate. Sunt sute de feluri pentru gătitul codului tradiţional portughez. Bacalhaul este cel pe care românii vor să-l experimenteze tot mai mult, în restaurante autentice şi cu o atmosferă pe măsură, cu muzică fado pe fundal. Restaurantele au mai mult pește şi fructe de mare.
Românii au prins și gustul bucătăriei iraniene in ultimii ani. Un aperitiv porneşte de la 30 de lei, iar un fel principal de la 45 de lei. Românilor le place cel mai mult orezul gătit specific. Se consumă Gourmet Sabsi, cu multe tipuri de ierburi, carne de vită, fasole roşie și Gaymeh, carne de vită cu linte galbenă, cu pastă de tomate şi cartofi prăjiţi deasupra.
Mulți români nu se sătură nici de mâncarea asiatică și caută gusturi diferite şi speciale. Bucătarii au zilnic ceva inedit, cu care să-și impresioneze clienţii: ramen, sushi, pui teryiaki. Bucătăria românească ocupă locul 4 în lume, după Italia, Grecia sau Spania. În timp ce noi degustăm arome noi, turiștii străini preferă mâncarea românească..
Preparatul hawaiian tradițional cu bază de orez, conopidă sau quinoa, poke bowl, peste care se adaugă vită, peşte sau pui şi-a făcut loc pe mesele de la noi, comenzile dublandu-se de la an la an. Cele mai căutate boluri sunt cele cu somon şi ton, dar lumea caută şi partea de ton afumat şi creveţi. După sărbători mulți vor o mâncare sănătoasă şi caută o alternativă rapidă, când au o pauză.
Mâncărurile portugheze sunt tot mai apreciate. Sunt sute de feluri pentru gătitul codului tradiţional portughez. Bacalhaul este cel pe care românii vor să-l experimenteze tot mai mult, în restaurante autentice şi cu o atmosferă pe măsură, cu muzică fado pe fundal. Restaurantele au mai mult pește şi fructe de mare.
Românii au prins și gustul bucătăriei iraniene in ultimii ani. Un aperitiv porneşte de la 30 de lei, iar un fel principal de la 45 de lei. Românilor le place cel mai mult orezul gătit specific. Se consumă Gourmet Sabsi, cu multe tipuri de ierburi, carne de vită, fasole roşie și Gaymeh, carne de vită cu linte galbenă, cu pastă de tomate şi cartofi prăjiţi deasupra.
Mulți români nu se sătură nici de mâncarea asiatică și caută gusturi diferite şi speciale. Bucătarii au zilnic ceva inedit, cu care să-și impresioneze clienţii: ramen, sushi, pui teryiaki. Bucătăria românească ocupă locul 4 în lume, după Italia, Grecia sau Spania. În timp ce noi degustăm arome noi, turiștii străini preferă mâncarea românească..
Preparatul hawaiian tradițional cu bază de orez, conopidă sau quinoa, poke bowl, peste care se adaugă vită, peşte sau pui şi-a făcut loc pe mesele de la noi, comenzile dublandu-se de la an la an. Cele mai căutate boluri sunt cele cu somon şi ton, dar lumea caută şi partea de ton afumat şi creveţi. După sărbători mulți vor o mâncare sănătoasă şi caută o alternativă rapidă, când au o pauză.
Mâncărurile portugheze sunt tot mai apreciate. Sunt sute de feluri pentru gătitul codului tradiţional portughez. Bacalhaul este cel pe care românii vor să-l experimenteze tot mai mult, în restaurante autentice şi cu o atmosferă pe măsură, cu muzică fado pe fundal. Restaurantele au mai mult pește şi fructe de mare.
Românii au prins și gustul bucătăriei iraniene in ultimii ani. Un aperitiv porneşte de la 30 de lei, iar un fel principal de la 45 de lei. Românilor le place cel mai mult orezul gătit specific. Se consumă Gourmet Sabsi, cu multe tipuri de ierburi, carne de vită, fasole roşie și Gaymeh, carne de vită cu linte galbenă, cu pastă de tomate şi cartofi prăjiţi deasupra.
Mulți români nu se sătură nici de mâncarea asiatică și caută gusturi diferite şi speciale. Bucătarii au zilnic ceva inedit, cu care să-și impresioneze clienţii: ramen, sushi, pui teryiaki. Bucătăria românească ocupă locul 4 în lume, după Italia, Grecia sau Spania. În timp ce noi degustăm arome noi, turiștii străini preferă mâncarea românească..
Share this post
mâncare
exotică
tradițională
români